Ви ввели невірний email або пароль
Вхід
Не зреєстрований на rotex.net.ua? Реєстрація
Email
Пароль
Скидання пароля
Не хвилюйтеся. Ми надішлемо вам інструкції щодо відновлення вашого пароля.
Email
Скидання пароля
Мы відправили лист на адрес j****.********@g****.com з інструкциями щодо відновлення вашого пароля.
Реєстрація
Вже маєте акаунт? Увійти
Им'я
Номер телефона
Email
Пароль
Повторіть пароль
Кошик
Продовжити покупки
Оформити замовлення
info@rotex.net.ua
UA RU ENG
Увійти в обліковий запис
Каталог Блог Контакти Сервіс Доставка та оплата Про нас
ПИВО RED ALE

Вперше в Україні з’явилася мультиварка, у якій можна приготувати власне домашне ПИВО за перевіреним рецептом українського пивовара. Тепер вам не потрібно вмовляти свого чоловіка придбати мультиварку — він захоче купити її сам!

Приготування страв та напоїв — особлива магія. Тим паче коли справа стосується пива! Рецепт може бути однаковим для всіх, а от смак напою — у кожного господаря свій. Готуйте пиво за нашим рецептом, експериментуйте і створюйте власний з Rotex RMC505-B Excellence

ПИВО RED ALE

Додаткові аксесуари:

  • Бродильна ємність 5 літрів
  • Кран пластиковий
  • Гідрозатвор
  • Аерометр
  • Термометр
  • Друшляк з нержавіючої сітки
  • Кастрюля 5 літрів

Інгредієнти:

  • 3 г Дріжджів пивних верхового бродіння, наприклад: FermentisSafale S-04
  • 1300 г Основного солоду,  наприклад: WEYERMANN Premium Pilsner або PaleAle
  • 50 г Додаткового солоду, наприклад:  WEYERMANN Caraaroma
  • 25 г Хмелю, наприклад: 5 г Хмелю «Слов'янка»
  • 20 г Хмелю Каскад (Cascade US)
  • Тепла вода (температурою 55 °C)

Солоди викласти в чашу мультиварки, залити теплою водою 55С по верхню позначку чаші MAX,  ретельно перемішати. Закрити кришку. Вибрати програму "ПИВО", натиснути на кнопку «      ». Раз в 15-20 хвилин відкривати кришку та перемішувати солод з водою, не дозволяючи твердим частинкам накопичуватися на дні.  Готувати до закінчення програми. Установити на каструлю об'ємом мінімум 5 літрів друшляк з нержавіючої сітки та пластиковою ложкою (яка входить до комплекту мультиварки),  викласти в друшляк рівним шаром дробину - тверду частину затору,  створюючи шар дляфільтрації. Перелити рідку частину затору з чаші мультиварки у каструлю для варіння через друшляк з дробиною. Додатково промити водою для повного заповнення каструлі. В кінці віджати дробину насухо, притискаючи пластиковою ложкою. Завдяки переливання сусло краще профільтрується, а із солоду вимиються залишки екстрактивних речовин. Чашу мультиварки помити та перелити туди сусло з каструлі. Чашу вставити в мультиварку, вибрати програму "БОРЩ" та натиснути на кнопку «      ». Готувати з відкритою кришкою.

  • Першу порцію хмелю 10 г «Каскад» додати, як тільки закипить.
  • Другу порцію хмелю 5 г «Слов'янка» додати через 40 хвилин.
  • Третю порцію хмелю 10 г «Каскад» додати за 5 хвилин до закінчення програми.

Як можна швидше охолодити сусло до рекомендованої виробником пивних дріжджів температури 19-23 °C, щоб мінімізувати ризик зараження дикими дріжджами. Зазвичай початківці пивовари переносять ємність в ванну з крижаною водою. Перелити охолоджене сусло в бродильну ємність. Розвести пивні дріжджі згідно з інструкцією на етикетці. Внести дріжджі, струсити. Встановити гідрозатвор і перенести ємність у темне місце з відповідною температурою бродіння (вказана на пакетику з дріжджами). Залишити сусло на 6-10 днів для бродіння. Новачки часто орієнтуються по гідрозатвору - відсутність бульбашок 18-24 годин вказує на закінчення процесу бродіння. Перелити пиво через пластиковий кран в заздалегідь простерилізовані пляшки для зберігання, не доливаючи мінімум 2 см до горлечка. Щоб напій вийшов газованим і пінним його карбонізують декстрозою. Найпростіший спосіб - додати в кожну пляшку 8 грам декстрози на 1 літр пива, також підійде фруктоза. Пляшки герметично закрити пробками, струснути і перенести в темне приміщення з температурою 20-24 ° C. Залишити на 15-20 днів. Слабке повторне бродіння наситить напій вуглекислим газом. Перемістити газоване пиво в холодильник для дозрівання (значно покращує смак) на 20-30 днів.

Смачного пива в приємній компанії!

Корисні статті
Дивитись всі