Русский English
КОТЛЕТИ ПО-КИЇВСЬКИ

Інгредієнти:

  • Курка 2,6 кг
  • Сухарі панірувальні 200 г
  • Масло вершкове 150 г
  • Яйце куряче 100 г / 2
  • Петрушка 20 г
  • Олія рослинна 500 мл
  • Сіль, спеції

З курки вирізати грудку з крильцями, потім грудку розрізати навпіл, відрізати дві фаланги крила, зачистити кісточку, видалити грудні кістки. Відокремити мале філе від великого. Відбити філе з двох сторін.

Петрушку подрібнити ножем, змішати з вершковим маслом і сіллю, двома столовими ложками сформувати начинку у вигляді ковбаски і прибрати в морозильну камеру на 10 хвилин.

Приготувати льєзон: яйця збити вінчиком, додати сіль. Підготовлене велике філе посолити, додати спеції, викласти на філе підготовлену начинку, зверху накрити малим філе, сформувати котлету. Занурити котлету в льєзон, потім запанірувати в сухарях.

Викласти одну котлету в кошик для смаження у фритюрі*. У чашу мультиварки-скороварки залити рослинне масло. Натиснути кнопку «ЖАРКА». Кнопкою «ВИБІР РЕЖИМА» встановити максимальне значення (30 хвилин). Через 10 хвилин встановити в чашу кошик* з котлетами.

Смажити при відкритій кришці до золотистої скоринки (12-15 хвилин). Після чого скасовуємо режим «ЖАРКА» натисканням кнопки «ПІДІГРІВ/СКАСУВАННЯ». Кошик з готовою котлетою вийняти з чаші, дати стекти олії. Потім підсмажити решту котлет.

 

*Сітка-кошик для фритюру може не входити в комплектації до мультиварки. Її можна придбати окремо в наборі Rotex RAM03-M.

Корисні статті
Дивитись всі