Русский English
М'ЯКИЙ СІРИЙ ХЛІБЕЦЬ НА КИСЛОМУ МОЛОЦІ

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно - 4-5 склянок
  • Житнє борошно - 1,5 склянок
  • Кисле молоко - 500 мл
  • Сіль - 2 ч. ложки
  • Цукор - 2 ч. ложки
  • Кукурудзяна рафінована олія - 2 ст. ложки
  • Дріжджі - 25 - 30 грамів (або 1 ст. ложка сухих)

Змішуємо 1 ч. ложку цукру, 2 ч. ложки борошна, 2 ст. ложки теплої води і дріжджі. Накриваємо і ставимо в мисочку з гарячою водою, щоб швидше підійшло. 
Через 5-10 хвилин опара підніметься до верху чашки. Додаємо рослинне масло і перемішуємо. Виливаємо все це в каструлю, додаємо тепле кисле молоко (сироватку), сіль, цукор, житнє борошно і частину пшеничного. 
Поступово замішуємо тісто. Можна замінити кисле молоко теплою водою, але тоді хліб швидше зачерствіє і буде не таким м'яким. Коли тісто перестане липнути до рук, викладаємо його на стіл і гарненько переминається кілька хвилин. Повиненна вийти гладка кулька. 

Кладемо тісто в чашу мультиварки-скороварки, попередньо змащену маргарином (вершковим або рафінованим соняшниковою олією) та закриваємо кришку. Натискаємо кнопку «ШЕФ-КУХАР», доки червоний індикатор не загориться на режимі «ХЛІБ». 
Готувати до завершення програми. (Першу годину мультиварка-скороварка буде підтримувати температуру 39-40 ° С, щоб хліб підійшов до верху каструлі). Якщо ви полюбляєте більш зажарений хліб, по закінченню програми переверніть хліб і натисніть програму «ВИПІЧКА». Готувати до завершення програми.

Смачного!

Корисні статті
Дивитись всі