Ви ввели невірний email або пароль
Вхід
Не зреєстрований на rotex.net.ua? Реєстрація
Email
Пароль
Скидання пароля
Не хвилюйтеся. Ми надішлемо вам інструкції щодо відновлення вашого пароля.
Email
Скидання пароля
Мы відправили лист на адрес j****.********@g****.com з інструкциями щодо відновлення вашого пароля.
Реєстрація
Вже маєте акаунт? Увійти
Им'я
Номер телефона
Email
Пароль
Повторіть пароль
Кошик
Продовжити покупки
Оформити замовлення
info@rotex.net.ua
UA RU ENG
Увійти в обліковий запис
Каталог Блог Контакти Сервіс Доставка та оплата Про нас
М'ЯКИЙ СІРИЙ ХЛІБЕЦЬ НА КИСЛОМУ МОЛОЦІ

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно - 4-5 склянок
  • Житнє борошно - 1,5 склянок
  • Кисле молоко - 500 мл
  • Сіль - 2 ч. ложки
  • Цукор - 2 ч. ложки
  • Кукурудзяна рафінована олія - 2 ст. ложки
  • Дріжджі - 25 - 30 грамів (або 1 ст. ложка сухих)

Змішуємо 1 ч. ложку цукру, 2 ч. ложки борошна, 2 ст. ложки теплої води і дріжджі. Накриваємо і ставимо в мисочку з гарячою водою, щоб швидше підійшло. 
Через 5-10 хвилин опара підніметься до верху чашки. Додаємо рослинне масло і перемішуємо. Виливаємо все це в каструлю, додаємо тепле кисле молоко (сироватку), сіль, цукор, житнє борошно і частину пшеничного. 
Поступово замішуємо тісто. Можна замінити кисле молоко теплою водою, але тоді хліб швидше зачерствіє і буде не таким м'яким. Коли тісто перестане липнути до рук, викладаємо його на стіл і гарненько переминається кілька хвилин. Повиненна вийти гладка кулька. 

Кладемо тісто в чашу мультиварки-скороварки, попередньо змащену маргарином (вершковим або рафінованим соняшниковою олією) та закриваємо кришку. Натискаємо кнопку «ШЕФ-КУХАР», доки червоний індикатор не загориться на режимі «ХЛІБ». 
Готувати до завершення програми. (Першу годину мультиварка-скороварка буде підтримувати температуру 39-40 ° С, щоб хліб підійшов до верху каструлі). Якщо ви полюбляєте більш зажарений хліб, по закінченню програми переверніть хліб і натисніть програму «ВИПІЧКА». Готувати до завершення програми.

Смачного!

Корисні статті
Дивитись всі