Русский English
КЕББЕ

Інгредієнти

  • Свинина - 500 г
  • Булгур - 200 г
  • Гриби - 300 г
  • Твердий сир - 250 г
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Суміш мелених перців - за смаком
  • Масло - для фритюру
  •  

Перед тим як почати готувати кеббе, необхідно за 2-3 години замочити булгур в холодній воді.

Нарізати м'ясо середніми шматочками, максимально обрізаючи жир. І перекрутити на м'ясоруці (наприклад, Rotex RMG200-W) з дрібною сіткою.

Булгур добре віджати від води і викласти до фаршу. За смаком додати сіль та суміш мелених перців. Ретельно перемішати.

Фарш, разом з булгуром, знову пропустити через м'ясорубку. Якщо вам здається, що фарш вийшов занадто сухим - влийте трохи холодної води і знову перемішайте.

Приготувати начинку: гриби вимити і нарізати невеликими шматочками. Влити одну ложку масла на розігріту сковороду і через хвилину всипати нарізані гриби. Періодично помішуючи, дочекатися повного випаровування рідини. Додати сіль та мелений перець і продовжити смажити ще 1-2 хвилини. Дати повністю охолонути.

Перекрутити гриби на м'ясорубці з дрібною сіткою.
Дрібно нарізати зелену цибулю і додати до грибної пасти.

Встановити на м'ясорубку насадку кеббе і пропустити через неї раніше заготовлений фарш. Це потрібно робити частинами, відокремлюючи циліндрики ножем або пальцями.

На шматочки тонко нарізанного твердого сиру викласти начинку і згорнути рулетом. Сирно-грибним рулетом начинити м'ясні циліндри і защипнути краї.

У каструлю влити олію і добре її розігріти.
Викладати по 2-3 заготовки і обсмажувати до красивого, рум'яного, апетитного кольору.
Готові кеббе викласти на серветку, щоб пішов зайвий жир.

Смачного!

Корисні статті
Дивитись всі